home | schilderijen | tekeningen | Urban Sketching | gedichten | grafisch ontwerpen | biografie | expo’s | links | contact

Urban Sketching

In 2015 ben ik begonnen met Urban Sketching, dat wil zeggen dat ik zo veel mogelijk hun manifest probeer te volgen.
De tekeningen van 2021, 2020, 2019, 2018, 2017 en een groot gedeelte van 2016 staan op Flickr. De verhalen die bij de tekeningen horen zijn op mijn blog te vinden.
In 2019 was het Symposium van de Urban Sketchers in Amsterdam. Ik was als vrijwilliger verbonden aan deze manifestatie.
Ik ben vaak in Friesland wezen schetsen. Vooral in Terherne en Poppenwier. Daarnaast het verslag van het verval en de opbouw van de Hang van Laaksum.
Originelen van het skûtsjesilen hangen in De Ferwer, de winkel van Janneke Velling in Terherne. Daar zijn ook 8 verschillende kaarten van Friese taferelen te koop.

Giclées of hoogwaardige galeriedrukken
Het is gebleken dat veel mensen het leuk vinden om een giclée van een tekening te bezitten of cadeau te doen, die ik in Utrecht heb gemaakt. Een giclée is een hoogwaardige print, genummerd en gesigneerd.

Ik bied deze in passe partout en lijst aan voor € 75,-
Er kan een keuze worden gemaakt uit een pdf-lijst, die je hier kunt downloaden. Stuur daarna een mail en het is in een week voor elkaar

Omdat het veel tijd kost om alle schetsen die ik maak op deze site te zetten, heb ik ze bij mijn account van Flickr geplaatst

Van al deze schetsen is het mogelijk om een hoogwaardige print te bestellen. Voor informatie en prijzen kijk op mijn blog onder het knopje 'giclees/prints'.

Klik op het plaatje om het groter te zien en het verhaal erbij te lezen.

2016
Omdat ik een enorme hoeveelheid tekeningen heb gemaakt op diverse plaatsen, zet ik ze alleen nog op Flickr. Het is mogelijk om een giclee te bestellen van alle tekeningen. Kijk daarvoor op mijn blog onder het knopje: giclees/prints
Al vroeg in het jaar begonnen met een schets van de Oudegracht. De maand april in Callosa d'En Sarrià (Spanje), juni in Amerika, eind juli op Urban Sketchers Symposium in Manchester, eind augustus op het wad... , in Groningen, op Festivals, Maastricht en in de Oude Hortus te Utrecht.

     
           

2015

In dit jaar heb ik schetsen gemaakt in Utrecht, Amerika en in Friesland.